Stavkirke

Borgund stavkyrkje
Lærdal
BeskrivelseBorgund stavkyrkje ligg i Lærdal i Sogn. Kyrkja er bygd kring år 1180. Ho er svært godt bevart og den mest særmerkte av dei norske stavkyrkjene.
Eidsborg stavkyrkje
Telemark
BeskrivelseEidsborg stavkyrkje ligg i Eidsborg, Mo og Skafså sokn i Vest-Telemark prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1200.
Flesberg stavkirke
Numedal
BeskrivelseFlesberg stavkirke ligger i Numedal, Flesberg sokn i Kongsberg prosti. Den er bygget i tre og ble oppført i 1150.
Garmo stavkirke
Gudbrandsdalen
BeskrivelseGarmo stavkirke kommer fra Garmo i Lom. Den er oppført på 1200-tallet, og utvidet flere ganger, senest i 1730.
Gol stavkirke, Oslo
Oslo
BeskrivelseGol stavkirke, Oslo ligger i Bygdøy sokn i Oslo Domprosti. Den er bygget i tre og ble oppført i 1200.
Grip stavkirke
Møre og Romsdal
BeskrivelseGrip stavkirke ligger i Kristiansund sokn i Ytre Nordmøre prosti. Den er bygget i tre og ble oppført i 1470.
Haltdalen stavkirke
Sør-Trøndelag
BeskrivelseHaltdalen stavkirke ble bygd i ca 1170. Haltdalen stavkirke tilhører den eldste typen stavkirker som er énskipet.
Hedalen stavkirke
Valdres
BeskrivelseHedalen stavkirke ligger i Hedalen sokn i Valdres prosti. Den er bygget i tre og ble oppført i 1160. Kirken har korsplan.
Heddal stavkyrkje
Telemark
BeskrivelseHeddal stavkyrkje er Noregs største stavkyrkje, eit mesterverk i tre, bygd rundt 1250.
Hegge stavkyrkje
Valdres
BeskrivelseHegge stavkyrkje ligg i Hegge sokn i Valdres prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1200. Kyrkja har langplan .
Hopperstad Stavkyrkje
Sogn og Fjordane
BeskrivelseHopperstad-kyrkja blir rekna for å vera ei av dei eldste stavkyrkjene våre, truleg vart ho reist omkring 1130.
Høre stavkyrkje
Valdres
BeskrivelseHøre stavkyrkje ligg i Høre sokn i Valdres prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1179. Kyrkja har langplan og 170 sitjeplassar.
Høyjord stavkirke
Vestfold
BeskrivelseHøyjord stavkirke ligger i Høyjord sokn i Sandefjord prosti. Den er bygget i tre og ble oppført i 1150. Kirken har langplan .
Kaupanger stavkyrkje
Sogn og Fjordane
BeskrivelseKaupanger stavkyrkje ligg i Kaupanger sokn i Indre Sogn prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1140. Kyrkja har langplan og 125 sitjeplassar.
Kvernes stavkirke
Møre og Romsdal
BeskrivelseKvernes stavkirke ligger i Kvernes sokn i Ytre Nordmøre prosti. Den er bygget i tre og ble oppført i 1300. Kirken har rektangelplan.
Lom stavkyrkje
Oppland
BeskrivelseLom stavkyrkje ligg i Lom sokn i Nord-Gudbrandsdal prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1170. Kyrkja har korsplan og 350 sitjeplassar.
Lomen stavkirke
Valdres
BeskrivelseLomen stavkirke ligger i Lomen sokn i Valdres prosti. Den er bygget i tre og ble oppført i 1180. Kirken har langplan og 150 sitteplasser.
Nore stavkirke
Numedal
BeskrivelseNore stavkirke ligger i Nore sokn i Kongsberg prosti. Den er bygget i tre og ble oppført i 1200. Kirken har korsplan.
Reinli stavkyrkje
Valdres
BeskrivelseReinli stavkyrkje ligg i Reinli sokn i Valdres prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1300. Kyrkja har langplan og 64 sitjeplassar.
Ringebu stavkyrkje
Gudbrandsdalen
BeskrivelseRingebu stavkyrkje ligg i Ringebu sokn i Sør-Gudbrandsdal prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1220. Kyrkja har korsplan og 300 sitjeplassar.
Rollag stavkirke
Numedal
BeskrivelseRollag stavkirke ligger i Rollag sokn i Kongsberg prosti. Den er bygget i tre og ble oppført i 1250. Kirken har korsplan og 160 sitteplasser.
Rødven stavkirke
Møre og Romsdal
BeskrivelseRødven stavkirke ligger i Eid og Holm sokn i Indre Romsdal prosti. Den er bygget i tre og ble oppført i 1300. Kirken har langplan .
Røldal stavkyrkje
Hordaland
BeskrivelseRøldal stavkyrkje ligg i Røldal sokn i Hardanger og Voss prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1250. Kyrkja har langplan.
Torpo stavkyrkje
Hallingdal
BeskrivelseTorpo stavkyrkje ligg i Torpo sokn i Hallingdal prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1200. Kyrkja har rektangelplan .
Undredal stavkyrkje
Sogn og Fjordane
BeskrivelseUndredal stavkyrkje ligg i Undredal sokn i Indre Sogn prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1147. Kyrkja har langplan og 40 sitjeplassar.
Urnes stavkyrkje
Sogn og Fjordane
BeskrivelseUrnes stavkyrkje ligg i Solvorn sokn i Indre Sogn prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1130. Kyrkja har langplan og 100 sitjeplassar.
Uvdal stavkirke
Numedal
BeskrivelseUvdal stavkirke ligger i Uvdal sokn i Kongsberg prosti. Den er bygget i tre og ble oppført i 1170. Kirken har korsplan .
Øye stavkyrkje
Valdres
BeskrivelseØye stavkyrkje ligg i Øye sokn i Valdres prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1180. Kyrkja har rektangelplan .